Om Mig

 

Vem är jag?

Jag är född i Norrköping under 40-talet och flyttade sedan till Stockholm redan 1959. Jag har sedan 1997 bott i Värmdö kommun i Stockholmsområdet.  

Jag har under 30 års yrkesliv arbetat med folkhälsoförebyggande verksamhet. Jag har haft ett intressant och omväxlande yrkesliv som forskare, utredare och chef för folkhälsoprogram i Stockholms län. En stor  del av min fritid har jag använt till att skriva vetenskapliga artiklar och läroböcker kring folkhälsoförebyggande arbete. Jag har en doktorsexamen i Medicinsk Vetenskap vid Karolinska Institutet. Men hela tiden har där funnits en önskan att så småningom få ägna min tid till annat. 

Mina barn är medelålders och flera av barnbarnen är redan vuxna. Detta innebär en helt annan sorts kontakt och umgängesform med de närmaste. Jag har bara en syster, och hon bor i Norrköping, och henne uppskattar jag mycket.

Jag är engagerad i föreningslivet och har varit ordförande för SPF Värmdö som är en pensionärsförening med över 900 medlemmar i ett antal år. Vi arbetar aktivt med att göra livet trevligt och stimulerande för 65+ are. Jag är fortfarande aktiv styrelsemedlem i min bostadsrättsförening.

Jag är en aktiv person och det innebär att jag ofta tar på mig allt för många arbetsuppgifter samtidigt. Jag älskar att resa och det har jag kunnat göra mycket under mitt yrkesverksamma liv. Resandet har jag fortsatt med även nu som pensionär.  Läsa, gå på teater, utställningar och konserter samt träffa familjen och vänner är andra aktiviteter som jag uppskattar. Jag bor i Gustavsberg och har nära naturen som jag är väldigt beroende av. Viktigt att kunna komma ut snabbt i skog och mark. Även vintertid är det härligt med långa och sköna promenader

Utbildning.

När det gäller den konstnärliga delen har jag inte någon lång och gedigen utbildning.  Min första kurs gick jag hos Konstnären Gunnar Hägglund i Sigtuna. Han var den som inspirerade mig att fortsätta med mitt måleri. Därefter har jag gått ett antal kurser både i oljemålning och kroki.Jag har även gått på akvarellkurs hos Maria Ginzburg och för Anders Wallin, som gett mig oerhörd inspiration.

Inom mitt yrke har jag däremot en betydligt gedignare utbildning och erfarenhet. Jag har akademisk bakgrund inom samhällsplanering och därefter doktorandutbildning som lett fram till både en Master of Public Health och Doktorsgrad i Medicinsk vetenskap vid Karolinska Institutet. 

Vad inspirererar till målning?

Jag blir inspirerad av naturen och årstidernas skiftande färger. Under mina resor tar jag mycket bilder som jag sedan omsätter i målningar. Jag har tidigare mest målat i olja, men har på senaste tiden funnit att akvarellens möjligheter är spännande att utforska. Mina favoritmotiv kommer från vår fantastiska skärgård och alla vackra skärgårdsbåtar.

Föreningstillhörighet.

Jag är medlem av Svenska Konstnärsförbundet, Gustavsbergs Konstförening och Malung/Sälens kontst och hantverksförening. Jag är även medlem i Gustavsberg Vänner och Porslinsmuseets vänner samt i SPF på Värmdö.


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)